ONTWERP VAN KLEINE STAVEN IN 3 SLEUTELS

0

Design of small bars is een post uit de serie Commercial architecture in 3 keys, die 3 fundamentele aspecten selecteert waarmee rekening moet worden gehouden bij het opzetten van een bedrijf, aspecten die al dan niet gerelateerd zijn aan commercieel interieurontwerp. Maar laten we eerlijk zijn, het draait allemaal om design.

We hebben bij een andere gelegenheid al gesproken over de 3 sleutels van de horeca, nu zullen we ons concentreren op de details van een heel specifiek type bar, het ontwerp van kleine bars. Spanje zou een van de landen ter wereld zijn met de hoogste concentratie bars per inwoner, dit is moeilijk te meten, maar zeker is dat we volgens het La Caixa Economic Yearbook in Spanje één bar hebben voor elke 176 inwoners, andere studies laten een hoger cijfer zien, en dat de crisis een aantal vooruit heeft geholpen. In ieder geval zijn veel van die staven, noodzakelijkerwijs of bij voorkeur, kleine staven.

Het hebben, openen of ontwerpen van een kleine bar hoeft geen probleem te zijn, soms kan het zelfs een voordeel zijn. Een kleine bar is een volumetrische kwaliteit, meer niet, maar het ontwerpen van kleine bars is een hele uitdaging. Het ontwerp van kleine staven is vergelijkbaar met elk ander commercieel ontwerp, behalve één aspect waaraan we speciale aandacht moeten besteden om op te lossen:

Een bericht naar de klant verplaatsen wordt moeilijker als je er minder ruimte voor hebt.

In de horeca is zakelijke winstgevendheid per vierkante meter een van de meest relevante managementindicatoren. In principe lijkt het logisch te denken dat als we de noemer (oppervlakte) verkleinen en de winstgevendheid behouden, het bedrijf het beter zal doen. En dat is het natuurlijk, maar het is erg moeilijk om de winstgevendheid van een “normale ruimte” in een kleine bar te behouden.

Er zijn bepaalde behoeften die een minimale oppervlakte vereisen en ze bevinden zich ook in kleine staven.

In allerlei verkooppunten, ook in kleine bars natuurlijk, als u geen ruimte reserveert voor klanten, kunt u niet verkopen.

Ontwerp van kleine staven in 3 sleutels:

1) Zet in op rotatie

2) Beperk het bericht

3) Volumetrisch gebruik

TE LUI OM ELKE DAG WANDELINGEN TE MAKEN? DIT IS WAAROM DAT MOET VERANDEREN

Previous article

ARCHITECTUUR: 7 VOORDELEN VAN HOUTGEBASEERDE ONTWERPEN

Next article

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *