HOE U GEZONDER KUNT LEVEN

0

De uitdrukking ‘gezonde levensstijl’ is een verkorte definitie van hoe je moet leven als je het gezondste lichaam wilt krijgen – een lichaam dat er zowel goed uitziet als goed aanvoelt. Je kent de voor de hand liggende gedragingen die iemand beschrijven die gezond is en voor zichzelf zorgt. Een gezond persoon rookt niet, probeert een gezond gewicht te behouden, eet gezond voedsel met veel fruit, groenten en vezels en oefent natuurlijk regelmatig

Dan zijn er nog andere elementen om aan de lijst toe te voegen. Een gezond persoon weet ook hoe hij met stress om moet gaan, krijgt elke nacht een goede nachtrust, drinkt niet te veel, zit niet te veel – eigenlijk doet hij alles met mate. Als je kijkt naar alles wat mogelijk in een gezonde levensstijl kan gaan, kun je zien hoe moeilijk al die dingen zijn in onze huidige wereld.

Het goede nieuws is dat je niet alles tegelijk hoeft te veranderen. In feite is de truc om gezond te leven kleine veranderingen aan te brengen: elke dag meer stappen nemen, 1 fruit aan je ontbijtgranen toevoegen, een extra glas water drinken of nee zeggen tegen die tweede portie boterachtige aardappelpuree. Een ding dat u nu kunt doen om uw levensstijl gezonder te maken, is door meer te bewegen.

De voordelen van meer bewegen

Het mooie van verhuizen is dat slechts een paar minuten per dag blijvende voordelen kan hebben, waarvan u zich er misschien niet eens bewust van bent.

Enkele voordelen zijn:

– Vermindert het risico op hartaandoeningen, beroertes en diabetes

– Verbetert de gewrichtsstabiliteit

– Vergroot en verbetert het bewegingsbereik

– Helpt flexibiliteit te behouden naarmate je ouder wordt

– Behoudt botmassa

– Voorkomt osteoporose en fracturen

– Verbetert de stemming en vermindert symptomen van angst en depressie

– Verbetert het zelfvertrouwen

– Verbetert het geheugen bij ouderen

– Vermindert stress Zelfs als u kiest voor kleine veranderingen en een meer bescheiden gewichtsverlies, ziet u dat de voordelen nog steeds behoorlijk verbluffend zijn

GEZOND ETEN ALS JE DEPRESSIEF BENT

Previous article

GA VEGAN EN WORD STERKER IN 2020

Next article

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *