GEZOND ETEN ALS JE DEPRESSIEF BENT

0

Beïnvloed worden door mentale gezondheid maakt je niet raar. Het bewijst alleen maar dat je een mens bent. Laten we dus doorgaan met het doorbreken van het stigma van geestelijke gezondheid.

Terwijl we de herfst- en wintermaanden ingaan, waar veel mensen worden getroffen door Seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) – seizoensgebonden depressie als gevolg van veranderingen in het klimaat en het weer – wil ik graag zes eenvoudige strategieën geven die voor mij hebben gewerkt om u te verzekeren blijf op het goede spoor om uw doelen in zowel uw lichaam als geest te bereiken.

Identificeer en ken vroege tekenen van depressie of angst, dus u kunt onmiddellijk actie ondernemen om hulp te krijgen:

Dit zal van persoon tot persoon verschillen, maar als je lang genoeg depressief bent, kun je vaak een verandering in je humeur en gedrag voelen. Voor mij voel ik me misschien angstiger als ik wakker word en ik zal het wat moeilijker vinden om die ochtendtraining of wandeling voltooid te krijgen.

Dus ik beperk de hoeveelheid cafeïne die ik heb. Geen expresso’s en Americano’s meer voor die energiestoot ‘s ochtends, omdat cafeïne een stimulerend middel is en angst kan versterken. Hetzelfde geldt voor pre-workout supplementen of vetverbranders – die zijn van cruciaal belang en kunnen erg gevaarlijk zijn! Evalueer dus alle vitamines en supplementen die u mogelijk gebruikt om er zeker van te zijn dat er geen stimulerende middelen zijn en niet alleen cafeïne.

Maak voedsel gemakkelijk voor u. hou het simpel:

Als je depressief bent, kunnen basale dagelijkse taken zoals douchen en eten een uitdaging zijn. Dit is iets dat veel mensen niet begrijpen en gedeeltelijk waarom sommige mensen met een depressie de neiging hebben hun worstelingen te verbergen omdat een persoon zich schaamt om toe te geven.

Wanneer u zich depressief voelt, is gebrek aan motivatie een belangrijke factor die onze voedselkeuzes direct beïnvloedt. Wat er ook te eten is, we eten, met weinig aandacht voor de voedingswaarde. Hier raken veel mensen verstrikt.

Om dit tegen te gaan, moet u snel (instant) voedsel inslaan dat weinig moeite kost om te bereiden.

Voorbeelden van voedsel tegen depressie:

 • ingeblikte premium witte kip
 • premium tonijn of zalm in blik
 • wei-eiwit
 • instant havermout
 • instant rijst of quinoa
 • gemengde salades in een zakje
 • eieren
 • avocado
 • popcorn met lucht
 • yoghurt dozen
 • noten zaden
 • bananen en …
 • ingevroren maaltijden.

Zorg er in het algemeen voor dat u, terwijl u uw dieet eenvoudig houdt, voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt uit het voedsel dat u eet OF natuurlijke vitamines en supplementen zoals omega-3-vetzuren, ijzer, zink, magnesium en aminozuren. Dit is belangrijk omdat mentale gezondheid in verband is gebracht met de inname van voedingsstoffen.

DOE JEZELF NIET.

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste.

Toegegeven, sommige momenten zullen moeilijker zijn dan andere. Op sommige van die momenten zul je ‘de gelegenheid grijpen’ en gezonde keuzes maken die je doelen bevorderen, en op andere momenten ben je gewoon blij om uit bed te komen. En dat is echt en begrijpelijk.

Wees dus eerlijk tegen jezelf en tegelijkertijd eerlijk.

ARTS DEELT WEINIG BEKENDE METHODE OM DONKERE VLEKKEN TE VERMINDEREN

Previous article

HOE U GEZONDER KUNT LEVEN

Next article

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *