10 VOORDELEN VAN ROZENWATER: VAN ANTIOXIDANTEN TOT ANTI-AGING

0

Hier zijn de top 10 voordelen van rozenwater en 10 geweldige huidverzorgings- en haarverzorgingstoepassingen van rozenwater waarvoor u ons bedankt.

Vraagt ​​u zich af waarom rozenwater een plaats heeft gevonden in elk Indiaas huishouden? Het is makkelijk. Voordelen van rozenwater zijn er in overvloed, want het is ongetwijfeld het toverdrankje van schoonheid en ook opmerkelijk veelzijdig. Of je nu een vette, droge of gecombineerde huid hebt, rozenwater kan aan je schoonheidsregime worden toegevoegd.

 Dat is wat het een schoonheidsgeheim maakt of liever een geheim wapen van vrouwen over de hele wereld, niet alleen India. Wanneer u rozenwater koopt, moet u ervoor zorgen dat u alleen 100% puur rozenwater koopt, d.w.z. het gedestilleerde water van rozen zonder de chemicaliën, het bijproduct van de productie van rozenolie.

Het gebruik van rozenwater dateert uit het vroege Egypte, toen Cleopatra (ja, Cleopatra) het natuurlijke product gebruikte in haar huidverzorgingsregime. En hoe kunnen we niet in de voetsporen treden van ‘s werelds meest legendarische schoonheidskoningin? We weten dat rozenwater geweldig is voor huid en haar, maar waarom het goed is en hoe je het precies moet gebruiken, is de sleutel! Hier zijn 10 geweldige huidverzorgings- en haarverzorgingstoepassingen van rozenwater waarvoor u ons bedankt.

Rozenwater wordt bereid door rozenblaadjes in water te weken. Soms wordt een bijproduct van het extractieproces van rozenolie ook gebruikt in plaats van rozenwater. Er zijn een aantal voordelen van rozenwater waardoor het een populair ingrediënt is in keukens en religieuze rituelen. Rozenwater voor de huid en rozenwater voor het gezicht zijn twee van de bekendste toepassingen van rozenwater.

10 Rosewater-voordelen voor huid en haar:

1. Rozenwater helpt de pH-balans van de huid in stand te houden en houdt ook overtollige olie onder controle.

2. “Rozenwater heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen de roodheid van geïrriteerde huid te verminderen, acne, dermatitis en eczeem te verwijderen. Het is een geweldige reiniger en helpt bij het verwijderen van olie en vuil dat zich ophoopt in verstopte poriën”, zegt Dr. Deepali Bhardwaj, huidverzorgingsdeskundige.

3. Rozenwater helpt de huid te hydrateren, revitaliseren en hydrateren en geeft die een frisse uitstraling.

4. Door zijn antibacteriële eigenschappen helpt rozenwater ook bij het genezen van littekens, snijwonden en wonden.

5. De antioxiderende eigenschappen van rozenwater helpen de huidcellen te versterken en huidweefsels te regenereren.

6. Vanwege de adstringerende eigenschappen die het bezit, helpt rozenwater de poriën te reinigen en de huid strakker te maken. Door rozenwater aan te brengen na het stomen worden de haarvaten strakker, worden roodheid en vlekkerigheid verminderd.

7. Het aroma van rozen zou een krachtige stemmingsverbeteraar zijn. Het bevrijdt je van gevoelens van angst en bevordert het emotionele welzijn, waardoor je je meer ontspannen voelt.

8. De voedende en hydraterende eigenschappen van rozenwater verbeteren de kwaliteit van het haar. Het is bekend om milde hoofdhuidontstekingen te behandelen en roos te verwijderen. Rozenwater doet wonderen als natuurlijke conditioner en revitaliseert de haargroei.

9. De geur van rozenwater op je kussen helpt je ook beter te slapen na een lange dag, waardoor je fris wakker wordt.

10. Het helpt ook bij het verouderen van de huid door fijne lijntjes en rimpels op afstand te houden.

4 DOE-HET-NACHT GEZICHTSMASKERS VOOR EEN GEZONDE HUID

Previous article

MOEDERDAGSPECIAL – 5 SNELLE EN GEMAKKELIJKE KAPSELS VOOR DRUKKE MOEDERS

Next article

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *