10 ONTWERPTIPS OM KLEINE RUIMTES TE MAXIMALISEREN

0

Interieurontwerp doen in kleine ruimtes klinkt als een moeilijke taak, maar die kamers groter laten lijken dan ze zijn, is een behoorlijke uitdaging voor interieurontwerpers. Daarom presenteren wij u een lijst die u kan begeleiden bij het uitwerken van uw ontwerpen voor dit type ruimte.

1. Neutrale kleurenverf

Het gebruik van neutrale kleuren op de muren zoals grijs, wit, beige of nude houdt de kamers warm en geeft het gevoel dat ze groter zijn.

2. Minimalistisch ontwerp

Hoe minder hoe beter. Vermijd geladen decoraties in kleine kamers, gebruik alleen de noodzakelijke elementen om het functioneel te maken.

3. Verf het plafond

Gebruik je een felle kleur op het plafond van een kamer die veel natuurlijk licht ontvangt, dan creëer je het gevoel dat de kamer hoger is.

4. Natuurlijk licht

Hoe meer natuurlijk licht de kamer binnenkomt, des te donkerder worden de gebieden, waardoor de grootte van de kamer kleiner lijkt.

5. Brede, hoge en lichtgekleurde gordijnen

Deze ontwerpsuggestie creëert een optische illusie om de kamer groter te laten lijken dan hij is. Het gordijn moet vanaf de bovenkant van de muur waar het raam is, afdekken totdat het de vloer bereikt.

6. Gebruik verticale ruimte

De verticale ruimtes zijn de muren en deuren, als u deze ruimtes gebruikt om de objecten te huisvesten, bespaart u veel ruimte op vloerniveau. Dit kan met planken, wandlampen, etc.

7. Klein meubilair

Om ruimte te besparen, is het essentieel om meubels te kiezen die in hoeken kunnen worden geplaatst, die kunnen worden opgeborgen, die laag zijn of die een minimum aan ruimte in beslag nemen.

8. Spiegels

Het plaatsen van spiegels op de muren van de kamer kan ook helpen om een ​​gevoel van grotere ruimte te creëren.

9. Kleurblokken

Met verschillende kleuren verf in elk gebied kunt u het gevoel creëren dat u voor elk gebied een ruimte heeft.

10. Maak valse muren In een kleine kamer is het vaak moeilijk om muren te bouwen om de ruimtes te scheiden, dus valse muren zoals houten luiken of prefab kunnen de optie zijn

5 IDEALE MATERIALEN VOOR BADKAMERVLOEREN

Previous article

PASTELKLEUREN, INTERIEURTREND 2020

Next article

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *